Bozar: Expo Creative Club Of Belgium TOPwerk

De campagne Thirsty Black Boy van Studiobrussel, gevonden door Mortierbrigade heb ik gekozen als topwerk. Het aantal prijzen in verschillende categorieën dat deze campagne won, toont ook zijn topniveau. Jaarlijks organiseert Studio Brussel een evenement ‘Music for Life’ voor het goede doel, dit jaar lag de focus op kindersterfte door het gebrek aan drinkbaar water.
Zijn titel ‘best use of television’ is naar mijn mening volledig terecht door de innovatieve manier waarop televisie werd gebruikt, buiten de reclameblokken om. Er werd gestart van de insight dat elke presentator een glas water voor zich staan heeft.
Dat het om een goed doel ging, en dat Studio Brussel deel uitmaakt van de VRT, maakte het deze campagne natuurlijk makkelijker om binnen de televisieprogramma’s te geraken. De zwarte jongen glipte 3 dagen na elkaar binnen in programma’s in prime time, dronk snel het glas water van de presetator leeg en liep weg.

Origineel gevonden, dit zwart jongentje die als teaser wordt gebruikt. Dit zorgde natuurlijk voor een enorme buzz, de aandacht van de mensen werd getrokken en mensen praatten erover (ook online en in de media). Conclusie: dit was een supergeslaagde guerillacampagne.
Ook de ontmanteling van de campagne werd in glans uitgevoerd, de voorbeeldige manier waarop er verschillende kanalen gebruikt werden om de buzz te verraden maakte de campagne tot een integrated meesterwerk. (waarvoor ze ook brons hebben gekregen in de cathegorie Integrated).

De campagne heeft niet enkel veel prijzen gewonnen, maar heeft ook zijn te halen resultaten meer dan bereikt (het gestorte geld voor drinkwater).
Ziehier een prachtig voorbeeld van het belang van goede marketingcommunicatie voor de succesmarge van een organisatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: