De wereld in 2015: ORIGINALITEIT

De samenleving van morgen laat veel meer originaliteit toe, er wordt niet meer uit de weg gegaan voor gedurfde campagnes, ervaringen en conversaties. De nieuwe consument wil alles uitproberen en zoveel mogelijk beleven, als uitlaatklep in deze prestatiegerichte maatschappij.
In deze maatschappij waarin sociale mobiliteit gewoonte wordt, krijgen steeds meer jongeren de kans om te gaan studeren, zo komen er enorm veel hooggeschoolden, die allemaal de ambitie hebben een uitdagende job te vinden. Om ergens te geraken moet er geconcurreerd worden in een strijd om een leuke job. Via originaliteit en innovatie gaan mensen zich proberen onderscheiden van de anderen, dit zal zich uiten in het gebruik van technologische snufjes en creatief voorkomen. Merken en winkels die origineel uit de hoek komen met hun kleding en hun winkelconcept overleven (Kijk maar naar het succes van de samenwerkingen tussen H&M en modeontwerpers en vintage-winkels).

Door de drang naar originaliteit is de modewereld onderhevig aan een constante toename aan inspiratiebronnen om ideeën uit te putten (zoals uit beroeps-, vrijetijds-, sport-, en kunstdomeinen, film, muziek, techniek, nationaliteiten, tradities, het verleden, straatculturen, etc.). Nu is de mode al meer dan één decennium niet mee vast te pinnen op één herkenbare stijl. Trends verzuilen, er geldt niet meer 1 waarheid, traditie of stijl.


Linksboven: foto van streetstyleblog Facehunter


Model Laurent: zie blogpost ‘Nieuwe man’
Model Janetta: riem van kettingen van Tosca Blu & Marion Godart, broek van Miss Sixty, Chanelzakje rond hoofd
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: