Stephen Jones & het accent op mode

Dit weekend heb ik even de tijd genomen om te verdrinken in de wereld van Stephen Jones. Het Momu in Antwerpen stelt een indrukwekkende collectie voor van Stephen Jones hoeden doorheen zijn succesvolle carriere.

Deze collectie toont het talent van Stephen Jones.  Zijn inspiratie om de hoeden te maken is onuitputtelijk, elke hoed heeft een andere vorm, andere materialen en een ander verhaal. Hij haalt veel inspiratie uit reizen, culturen en massaculturen en natuurverschijnselen. Ook interesseert hij zich in de wetenschappelijke experimentele kant van het hoedenmaken, zo is zijn werk niet enkel expressief maar ook nog eens toonaangevend en vernieuwend.

V.l.n.r: Eggs & Bacon geinspireerd op Stephen's thuisbasis in London; Hoeden geinspireerd op penseelstreken.

Hij mag beschouwd worden als 1 van de meesters in hoedenmaken. Stephen is een enorme aanwinst voor de modewereld, hij heeft al veel kunnen betekenen voor grote modeontwerpers, door het vervolledigen van collecties met indrukwekkende hoeden. Zo staan er meerdere collectiestukken tentoon van samenwerkingen tussen Stephen en modeontwerpers (vooral veel collectiestukken van John Galliano en Walter Van Beirendonck.) Ook heeft hij al veel spraakmakende sterren met hoeden versierd.

V.l.n.r: Stephen Jones voor Giles; Stephen Jones voor Christian Diot Haute Couture
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: