Alter Nature @ momu Hasselt

Deze tentoonstelling leid je doorheen de modegeschiedenis die experimenteert met wetenschap.
Het eerste gedeelte neemt je mee naar een ‘future that never was’. Het bundelt de interessante toekomstvisie van verschillende ontwerpers uit de jaren ’60, met Cardin, Courrèges, Gernreich en Rabanne als trekkers. In deze jaren 60′ experimenteerden ontwerpers voornamelijk met vorm en materialen, zij lieten zich inspireren door robots en ruimtevaart. Robo-couture en space-age kleding is de perfecte verwoording van hoe deze kleren eruit zien. 

Naarmate je verder gaat in de tentoonstelling, en dus ook in de tijd, experimenteren ontwerpers meer met de functies die kleding vervullen. Kleding wordt een soort van ‘alter nature’ die het kunnen van de mens uitbreiden (bvb: lichtgevende materialen en nanotechnologie om stoffen nieuwe eigenschappen te geven). Deze eco-techmode toont de mogelijkheden van kleding om milieuvriendelijk te zijn, zeer interessant wetende dat katoen het meest giftige gewas is ter wereld..   

 Huggy Care van Marina Toeters: jurk bestand tegen bacteriën dankzij nanotechnologie

NatureVsFuture label van Nina Valenti, organische bio-kledingI liked: Afstudeercollectie Lisa Shano 'squaring the spuare' (gebruikt hoogtechnologische materialen en geniale geometrische vormen)

Foto's via Belmodo.tv
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: